Кращі точила Work Sharp для просунутих домогосподарок

На домашній кухні немає нічого незручнішого і небезпечнішого за тупий нож, чий клинок постійно норовить зісковзнути при різанні товстошкірих овочів і фруктів, кришить хлібобулочні вироби і розриває м'ясні волокна, не даючи нарізати їжу акуратними порційними шматочками. Тому регулярне заточування інструменту – це необхідність, яка забезпечує комфорт під час приготування страв. 

Багато користувачів по-старому точать ножі з використанням простих каменів, тому що такий варіант легкозамінний і має низьку вартість. Але тільки добра точила для ножів з якісним абразивом здатна ефективно заточити інструмент без шкоди для його терміну служби.

Ми розповімо про найкращі аксесуари для вашої кухні, які здатні швидко упорядкувати кухонне приладдя без зайвих зусиль за кілька хвилин.

Ручне точило Work Sharp

Обробка клинка за допомогою абразивного каменю – «дідівський», але найефективніший спосіб, при якому повністю контролюється весь процес «від» та «до». Широкий вибір зернистостей дозволяє користувачеві самостійно вибирати інтенсивність заточування, щоб уникнути швидкого зношування клинка, а варіативність вибору величини кута, що витримується, дає необмежені можливості у формуванні кута ріжучої кромки в залежності від індивідуальних переваг.

Особливість ручних точилок бренду Work Sharp полягає в наявності додаткових модифікацій :

  • Міцна основа, що запобігає ковзанню пристрою під час використання;
  • Кутові напрямні виключають необхідність відміряти потрібний кут «на око»;
  • Кілька варіантів абразивів різної зернистості (алмаз або кераміка) у комплекті.

Крім примітивних пристроїв з протиковзкою основою в асортименті є компактний варіант - механічна точила, що вміщується в долоні. Така модель стане у нагоді господині для швидкого заточування ножа на пікніку або дачі, де недоцільно носити з собою масивний пристрій.

Хонінгувальний стрижень

На відміну від звичайного абразиву, хонінгувальний стрижень або мусат не знімає шар металу з клинка, а дбайливо вирівнює ріжучу кромку, тим самим продовжуючи термін служби інструменту. Використовувати мусат можна щоразу, коли відчувається зниження гостроти, тому він є обов'язковим доповненням до основної точилки:

  • Абразивний камінь відповідає за базове заточування, яке проводиться 1-2 рази на рік;
  • Мусат вирівнює лезо і застосовується для поверхневої правки клинка (1 раз на пару тижнів при щоденному використанні ножа).

Принцип роботи з хонінгувальним стрижнем аналогічний до заточування з використанням простого абразиву. Тут важливо витримувати коректний кут і постійно змінювати сторони рівномірного заточування. Однак краще освоїти ази роботи з мусатом і вдаватися до його допомоги кілька разів на місяць, ніж витончати клинок дорогого кухонного ножа через частого використання точилок.

Електричне точило Work Sharp

Можна сперечатися про ефективність різних методів заточування ножів, але електричні моделі беззастережно лідирують у швидкості та зручності експлуатації. Користувачеві не потрібно самостійно вибудовувати і витримувати кут заточування, прикладати зусилля і витрачати час на роботу з інструментом, що затупився: це повністю бере на себе електричну точилку. для ножів.

В основі пристрою знаходяться обертові абразивні ремені, які заточують клинок з обох боків менш ніж за 1 хвилину. Достатньо вставити клинок у відповідний паз і натиснути кнопку управління. Більшість виробів даного типу сумісні не тільки з кухонними ножами, але й іншими дрібними інструментами: ножицями, мініатюрними пилками, EDC-клинками з прямим та серрейторним заточуванням. Тому можливості пристрою відчутно спрощують догляд за інструментами в домашніх умовах, дозволяючи витратити зекономлений час на приємніші заняття.

Американський виробник Work Sharp випускає кілька моделей електричних точилок, включаючи лінійку Culinary, куди входять пристрої для роботи з кухонними інструментами, зокрема кухонними ножами японського та європейського видів. Моделі відрізняються базовими характеристиками та можливостями:

  • Work Sharp E2 – бюджетний варіант, який призначений для заточування ножів з кутом 20 градусів і характеризується особливо дбайливою роботою з мечем за рахунок гнучких абразивних ременів.
  • Work Sharp E3 оснащена напрямними під кутом 17 градусів і включає три змінні ременя великої зернистості. Крім точилки, в комплект входить хонінгувальний стрижень для повноцінного догляду за кухонними інструментами.
  • Work Sharp E4 у базовій комплектації сумісна з ножами з кутом заточування 17 градусів, але може бути доповнена напрямними з кутами 15 та 20 градусів. Модель забезпечує догляд за інструментом у три етапи: первинне заточування, доведення та полірування, які забезпечуються за рахунок регулювання швидкості обертання абразивного ременя.
  • Work Sharp E5 крім трьох етапів заточування з колірною індикацією режиму, що використовується, пропонує ексклюзивну технологію MicroForge, яка формує мікроскопічні зубці на ріжучій кромці ножа, що полегшують роботу з м'ясом, хлібом та плодами із щільною шкіркою.

Рядовому користувачеві ні до чого освоєння тонкощів заточування інструментів: обробка клинка забирає багато сил і часу, тому просунуті домогосподарки віддають перевагу спрощеним моделям, які працюють від електромережі і здатні швидко відновити гостроту ріжучої кромки без зайвих зусиль. Єдиний недолік пристроїв даного типу – висока ціна, оскільки корпус виготовлений із матеріалів підвищеної міцності, а серцем точила для ножів є високоякісний мотор.

Купити в Україні точила для ножів Work Sharp можна в онлайн-магазині Worksharp.com.ua – офіційного імпортер продукції американської компанії. Широкий вибір механічних та електричних точилок, набори ременів та змінні комплектуючі – тут ви знайдете все необхідне для догляду за кухонними інструментами, щоб отримувати максимальне задоволення від процесу приготування кулінарних шедеврів.

Товари новини

Написати коментар
0
0