Механічна точила Work Sharp M3 зі змінними стрижнями для кухонних ножів


У кулінарії важливі не лише смакові якості страви, а й естетична складова. Смак залежить від якості продуктів, а краса – від інструментів, що використовуються в процесі, де чільне місце належить гострому ножу.

Заточування кухонного ножа може здійснюватися за допомогою різних аксесуарів та пристроїв:

  • звичайний абразивний камінь – стандартне рішення, яке ефективно приводить гостроту в норму незалежно від ступеня тупості клинка;
  • механічні точила та ручні системи призначені для тих, хто вже освоїв основи мистецтва заточування інструментів і отримує від цього процесу задоволення;
  • електричні точила - прилади, які вимагають від користувача мінімум досвіду та часу, оскільки вони активуються натисканням однієї кнопки і самостійно заточують лезо за кілька хвилин;
  • мусати – стрижні з рукояткою, які підходять для роботи з клинками різного типу і не мають негативного впливу на товщину металу.

Мусати є найкращим варіантом для заточування кухонних ножів, оскільки вони обережно вирівнюють ріжучу кромку, а не сточують шар сталі. Це дозволяє уникнути менш щадних способів заточування та продовжує термін служби інструменту.

Бренд Work Sharp виробляє лінійку спеціалізованих аксесуарів для роботи з кухонними інструментами, куди входять механічні та електричні моделі. Частиною серії є компактна точилка для ножів Work Sharp M3 – мусат зі змінними стрижнями, який є героєм огляду від Work Sharp Україна.

Характеристики Work Sharp M3

Модель Work Sharp M3 є вдосконаленим мусатом розмірами 35.6 х 2.8 х 4,3 сантиметра. Класичні мусати мають фіксований керамічний чи алмазний стрижень, але завдяки креативності виробника Work Sharp M3 отримав і те, й інше. По суті, бренд взяв за основу конструкцію хонінгувального стрижня і трансформував її в повноцінну точилку, в якій передбачена можливість зміни абразиву для покращеного заточування клинків.

Рукоять має закруглену форму, яка зручно лягає у долоню та покращує хват. Цьому також сприяє текстурована, шорстка поверхня матеріалу, завдяки якій точила не ковзає у вологій долоні. Рукоятка виготовлена із міцного пластику, тому можна не переживати за її цілісність у разі падіння зі стільниці. Але піддавати матеріал впливу екстремально високих температур не рекомендується, тому важливо стежити, щоб мусат знаходився подалі від кухонної плити, що працює.

Особливості точилки

1. Змінні стрижні

Можливість зміни стрижнів – головна особливість Work Sharp M3, яка дозволяє вибрати відповідний абразив для роботи з конкретним ножем та маркою сталі.

У комплект з виробом входить 2 стрижні:

  • алмазний із зернистістю 320;
  • керамічний стрижень, що забезпечує одночасно грубе і щадне заточування залежно від сторони, що використовується.

Взаємозамінність абразивів – оригінальна ідея, яка грає у «плюс» моделі, але реалізована не на 100% своїх можливостей. Проблема полягає в наявності лише двох стрижнів, які підходять для M3, і це ті, що йдуть у базовому комплекті. Додатково купити абразиви для укомплектування набору не вийде, тому користувачеві потрібно задовольнятися тим, що є:

  • алмазний стрижень призначений для сильно затупленого клинка і справляється із заточуванням за кілька проведень лезом;
  • кераміка ефективна, коли потрібно правити кухонний ніж із широким лезом або тесак для оброблення м'яса.


2. Просте використання

Важко придумати конструкцію простіше, ніж мусат М3, в якому вже є кутові напрямні для зручного виставлення потрібного кута заточування. Це полегшує користувачеві підготовчий етап до роботи з інструментом і позбавляє необхідності постійно стежити за точністю кута, що витримується.

Проте вбудовані напрямні мають обмеження по куту, що виставляється. Наприклад, якщо в арсеналі є два ножі: один з кутом заточування 17 градусів, а другий - 15 градусів, то при роботі з першим інструментом у Work Sharp M3 не виникне проблем, а ось з другим виробом доведеться повозитися, тому що кутові напрямні встановлюються на 17 градусів.

Ця особливість не стане проблемою для простих користувачів, чия колекція кухонних інструментів обмежується парою стандартних клинків. В інших випадках для заточування знадобиться трохи більше часу.

3. Технологія MicroForge

MicroForge – спеціальна технологія, яка у процесі заточування утворює мікроскопічні зазубрини на ріжучій кромці. Технологія максимально дбайливо поводиться з клинком, не знімаючи надмірну кількість металу, і одночасно підвищує якість різання.

Work Sharp M3 має спеціальний слот MicroForge, розташований в області рукояті. Досить кілька разів по черзі провести мечем паралельно слоту з обох боків, і на лезі з'являться дрібні зазубрини, які зручні в роботі з випічкою, твердими овочами та м'ясними волокнами.

Технологія не впливає на цілісність ножа, а навпаки – зберігає гостроту ріжучої кромки на більш тривалий період і прибирає необхідність доводити лезо кожні кілька місяців. Задум технології розкривається на 100% у простих кухарських ножах, які часто використовуються в процесі приготування страв.

4. Довгий термін служби

Work Sharp точила - це не тільки продуманий дизайн, простота експлуатації та функціональність, але й підвищена зносостійкість. Пристрої зі складними конструкціями мають офіційну гарантію від 3 років, але Work Sharp M3 може похвалитися гарантійним терміном служби у 25 років.

Пластикова рукоятка та стрижні з комплекту витримують інтенсивні навантаження та вимагають мінімального догляду. Достатньо очищати виріб вручну, уникаючи миття в посудомийній машині, і складати окремо від інших аксесуарів для збереження цілісності абразивної поверхні.

Недоліки моделі

Незважаючи на якість виробу, не можна заперечувати, що його вартість вища за більшість хонінгувальних стрижнів і порівнянна зі старими моделями електричних точилок Work Sharp. Але ціна виправдовується універсальністю точилки та наявністю двох змінних абразивів. Крім того, купуючи Work Sharp M3, користувач набуває надійного помічника у побуті з необмеженим терміном служби, який зберігає ефективність протягом десятиліть.

В якості альтернативи мусату на домашній кухні можна замовити електроточилку із серії Culinary: Work Sharp E2 - Найпростіший і бюджетний варіант. Пристрій активується натисканням однієї кнопки, сумісний з клинками з прямим та серрейторним заточуванням та оснащений таймером, який сигналізує про закінчення заточування та готовність ножа до використання. Удосконалена версія E2 – модель Work Sharp E4 з трьома режимами заточування, від яких залежить швидкість обертання абразивів. Дізнатися про виріб більше можна у нашому огляді .

Сподобалася точилка Work Sharp? Купити в Україні оригінальну продукцію американського бренду можна в нашому онлайн-магазині Worksharp.com.ua – офіційного дистриб'ютора компанії, який пропонує актуальний асортимент із довгостроковою гарантією.

Товари новини

Написати коментар
0
0