Точи будь-які інструменти за допомогою Точила Work Sharp

Природне бажання при покупці ножа або будь – якого іншого ріжучого інструменту-зберегти його первісну гостроту і термін служби на якомога довший період. Для цього будь-який виріб, навіть якщо воно виготовлено з високоякісного і міцного матеріалу, вимагає регулярного заточування. Одні йдуть для цього до фахівців, що вимагає досить великих фінансових витрат, а інші вважають за краще точити інструменти самостійно. Саме для другої категорії людей бренд Work Sharp вже кілька десятків років випускає функціональні точильні системи, які мають ряд переваг в порівнянні з простими точильними каменями:

  • мінімальний час заточування, яка займає всього кілька хвилин;
  • підвищений комфорт-для заточування не потрібно володіти певними знаннями і володіти незвичайною фізичною силою;
  • точність в заточуванні, що дозволяє зробити інструмент максимально гострим, як при заводському заточуванні;
  • універсальність в застосуванні-Точила Work Sharp підходять не тільки для ножів, але і інших типів інструментів.

Про особливості конструкції точилок Work Sharp ми розповімо в нашому короткому огляді асортименту американської компанії.

Перші кроки Work Sharp в створенні точилок для ножів

Ще на початку 2000-х років компанія Darex, дочірньою компанією якої є бренд Work Sharp, створили першу модель Точила Work Sharp, яка призначалася переважно для садових інструментів, як стамеска, скребок та інше. Ідея створити точилку для ножів прийшла вже пізніше і виникла в силу відсутності на ринку простого і швидкого пристосування, яке полегшило б роботу кухарям на професійній кухні і простим домогосподаркам.

На початку випуску перших моделей точилок для ножів компанія Work Sharp вже досягла певних висот у сфері деревообробки - її мультистанки для заточування інструментів стали одними з кращих на ринку подібного роду пристосувань. Приклад цьому-мультістанок Work Sharp WS3000, який свого часу вважався одним з кращих верстатів для заточування інструментів різного типу і розміру. В результаті бренд вирішив розширити свою діяльність і використовувати отриманий багатий досвід у створенні спеціалізованих приладів для заточування кухонних ножів та інших інструментів, поставивши на виробництво ряд спеціалізованих точилок для ножів, які відрізняються розмірами, конструкцією і функціоналом.

Work Sharp

Для чого підходять Точила Work Sharp?

Всі Точила американського бренду можна розділити на два типи:

  • механічні точила;
  • електричні точила.

Незалежно від типу точила Work Sharp можуть заточувати найрізноманітніші вироби, завдяки своїм універсальним розмірам:

  • кухонні ножі;
  • туристичні ножі;
  • ножиці;
  • сокира;
  • лопата;
  • рибальські гачки та інше.

Кожна електрична точилка Work Sharp оснащена гнучкими абразивними дисками і має кілька кутових напрямних для забезпечення особливої гостроти ріжучої кромки інструменту. Деякі моделі також мають різні режими роботи, в яких абразивні диски крутяться з різною швидкістю, що впливає на інтенсивність заточування інструменту і його вигляд: груба або середня заточка, надання гладкості, усунення відколів або фінішна полірування виробу.

Work Sharp

Який принцип роботи точила Work Sharp?

Електричні точила Work Sharp укомплектовані абразивами з різним ступенем зернистості, кожна з яких виконує свою функцію.

Грубі абразиви Середні абразиви Дрібні абразиви
Використовуються для формування геометрії ріжучого клина і роботи з особливо твердими видами сталі. Застосовуються в роботі з більшістю моделей кухонних і туристичних ножів і надають клинку гладкість. Призначені для фінішної заточки, щоб відполірувати лезо до дзеркального блиску.

Найчастіше для підтримки гостроти звичайних ножів в побутових умовах досить використання середніх абразивів від 100 до 250 мкм. Однак якщо потрібно дійсно гостре лезо, то без проходження всіх трьох етапів обробки клинка не обійтися.

Якщо у користувача вже є досвід в заточуванні інструментів, то можна купити механічну точилку Work Sharp: вона зажадає більше часу на заточку і деяку кількість фізичної сили. Але разом з тим її можна завжди брати з собою і використовувати навіть в польових умовах.

Чому варто купити точилку Work Sharp?

На відміну від аналогічних товарів інших брендів, точилка Work Sharp є універсальним приладом, який підходить для більшості типів інструментів. Крім безпосередньої заточування деякі Точила Work Sharp здатні також самостійно формувати кут заточування і полірувати лезо. Це можливо завдяки кільком особливостям моделей:

  • використання тільки високоякісних точильних каменів і абразивних кіл різної зернистості для кращого результату заточування;
  • великий вибір кутових напрямних, які універсальні в розмірах і сумісні з декількома типами точилок бренду;
  • наявність у електричних точилок програми з декількома режимами роботи, які заточують інструмент з різною інтенсивністю.

Під час використання Точила Work Sharp виключається ймовірність виникнення випадкових відколів або подряпин на клинку за рахунок дбайливої обробки леза, а великий вибір абразивів дає можливість заточити інструмент в домашніх умовах так само гостро, як це роблять професійні майстри.

Work Sharp

Яку точилку Work Sharp купити?

Незважаючи на універсальність більшості точилок Work Sharp, кожна модель має свої індивідуальні особливості, які можуть значно полегшити роботу з тим чи іншим видом інструментів.

Для заточування кухонних ножів доступна повноцінна лінійка електричних точилок Work Sharp Culinary, яка на даний момент представлена чотирма моделями:

Всі вони працюють на електромоторі від Мережі з напругою 220 Вт і мають три варіанти напрямних: 15°, 17° і 20°, які допомагають довести гостроту ножів до досконалості.

Для роботи з ножами, які мають не тільки пряму, але і серрейторную заточку, підійде спеціалізована точилка Work Sharp Combo Sharpener з двома точильними поверхнями і кутовим напрямним 25°. Завдяки компактним розмірам, точилку можна зберігати як вдома, так і брати з собою під час заміського відпочинку, щоб під рукою завжди були гострі ножі та інші інструменти.

У разі, якщо немає можливості носити з собою об'ємну точилку, на допомогу прийде кишенькова точилка Work Sharp Micro Sharpener 2в1. Вона має два вбудованих точильних стрижня різної зернистості, а також три біти стандартних розмірів.

Товари новини

Написати коментар
0
0