Точила Work Sharp — подарунки для дорослих дітей до Дня святого Миколая

Хто сказав, що подарунки до Дня святого Миколая потрібно робити лише дітям? Дорослі теж чекають на це свято сподіваючись на приємні сюрпризи, але на відміну від дітей, у нас є своє бачення того, яким має бути подарунок. І важливе значення відіграє його практичність.

Забудьмо про банальні презенти й залишимо нову пару шкарпеток або кухоль з безглуздим написом лежати на полиці супермаркету. Натомість можна зробити близьким по-справжньому приємний сюрприз, як точило для ножів WorkSharp, що випускає американський бренд.

У нашому огляді ми підготували ТОП-лист із чотирьох найпопулярніших точил, які стануть корисним подарунком як для господині, так і для себе коханого, щоб заточувати інструменти, як справжній гуру.

Ручне точило Work Sharp Kitchen Pull Through Sharpener — найкращий друг кухонних ножів

Модель заточена під догляд за кухонними ножами, проте її можна адаптувати й під обробку різальних інструментів інших типів як з прямою, так і з серейторною крайкою.

В конструкції передбачено 2 слоти для різних етапів заточування ножів:

  1. з алмазним абразивом для базового заточування;
  2. з керамічним абразивом для фінішного виправлення леза.

В обох слотах встановлено кут 20°, тому помилитися під час обробки клинка неможливо, що особливо сподобається тим, хто не володіє розширеними навичками у догляді за інструментами.

Між основними слотами знаходиться допоміжний паз для заточування домашніх ножиць.

Все це обрамлено в стильний та компактний корпус із чорного пластику з винесеним руківʼям для зручного утримання. Приємний бонус — прогумована основа, яка мінімізує ковзання конструкції по столу.

Тип точила ручне Матеріал точила алмаз 320 грит, кераміка
Для інструментів ножі, ножиці
з прямим, серейторним заточуванням
Матеріал корпуса пластик
Кут заточування 20° Вага 225 г

Електричне точило Work Sharp E2 — просте використання, швидкий результат

Спеціально для тих, хто вважає за краще не витрачати багато часу на заточування ножів, компанія Work Sharp випускає лінійку електричних ножів. До неї входять точила для кухонних ножів, які працюють на двигуні, що обертає абразивні диски всередині конструкції з високою швидкістю й тим самим знижує до мінімуму кількість фізичних зусиль, що вимагаються від користувача для обробки різального інструменту.

Модель E2 є найпростішою в серії, тому ціна на неї відчутно нижча за «просунуті» аналоги. Але це ніяк не позначається на якості роботи пристрою. Тут є:

  1. пази для поперемінного заточування клинка з обох боків;
  2. хонінгувальне коло для виправлення;
  3. направляюча для догляду за ножицями.

Заточування ножів відбувається під стандартним кутом 20° завдяки вбудованим напрямним. Двигун активується одним натисканням кнопки, а автоматичний таймер дає знати, коли ніж вже досить гострий для подальшої експлуатації. В середньому повноцінна обробка леза від «А» до «Я» займає від 1 до 2 хвилин, тому ручні точила точно не можуть тягатися з цією моделлю у швидкості заточування.

Тип точила електричне Матеріал точила диск 120 грит, кераміка
Для інструментів ножі, ножиці
з прямим, серейторним заточуванням
Матеріал корпуса пластик
Кут заточування 20° Вага 660 г

Ручне точило Work Sharp Guided Field Sharpener 2.2.1 — невмираюча класика

Попри зростальну популярність настільних верстатів, кишенькові точила зберігають попит завдяки своїй функціональності. Модель Guided Field Sharpener 2.2.1 — один із яскравих тому прикладів, який є своєрідним швейцарським ножем у світі точильних інструментів.

По обидва боки пластикової основи завдовжки з долоню встановлені абразивні пластини 10 х 2.5 см. Обидві виготовлені з алмазу, проте виконують різні функції:

  1. пластина зернистістю 220 грит підходить для грубої обробки клинка;
  2. пластина на 600 грит оптимальна для основного етапу заточування.

Примітно, що всупереч візуальній компактності, точило здатне повернути гостроту інструментам різних габаритів (від кишенькових EDC ножів до похідних сокир) і навіть рибальським гачкам, тому воно є предметом «must have» для любителів заміського відпочинку, зокрема для рибалок, мисливців та мандрівників.

З торцевої сторони конструкції вбудований трипозиційний точильний камінь, призначений для дбайливого виправлення різальної крайки після того, як лезо було оброблено на абразивах із великим зерном. З протилежного боку закріплений шкіряний ремінець для фінішного полірування.

Тип точила ручне Матеріал точила алмаз 220, 600 грит, кераміка + полірувальний ремінець
Для інструментів рибальські гачки, сокири, ножі
з прямим, серейторним заточуванням
Матеріал корпуса пластик
Кут заточування 20° / 25 ° Вага 130 г

Електричне точило для ножів Work Sharp WSKTS2-I — професійна майстерня для дому

Ще більш серйозний підхід до заточування пропонує електричний верстат The Knife and Tool Sharpener MK 2, який підходить для догляду не тільки за ножами, але й іншими інструментами, про що говорить його назва.

Модель має досить масивний корпус вагою 5.4 кг, що забезпечує верстату стійкість під час використання. Внизу винесеного руківʼя знаходиться кнопка запуску вбудованого двигуна, що рухає абразивну стрічку.

Стрічка є змінною, і в комплекті є 3 її варіанти з різним розміром зерна:

  1. P80 для первинного шліфування;
  2. P220 для основного заточування;
  3. 6000 для фінішного виправлення.

У моделі використана вдосконалена направляюча Edge Guide, що підтримує клинок по всій довжині та робить заточування легшим і швидшим. Кут заточування можна підлаштовувати під інструмент за допомогою направляючої: від 20° для кухонного інвентарю до 25° для класичних мисливських ножів.

Цей функціонал у сукупності з регульованою швидкістю обертання абразивної стрічки перетворює точило на професійну модель для багатопрофільного використання, дозволяючи повертати гостроту широкому спектру інструментів: кишеньковим та кухонним ножам, ножицям, секаторам та сокирам.

Тип точила електричне Зернистість абразивів P80, P220, 6000
Для інструментів ножиці, секатори, сокири, ножі
з прямим, серейторним заточуванням
Матеріал корпуса пластик, метал
Кут заточування 20° / 25 ° Вага 5.4 кг

Де купити точило для ножів в Україні?

Точило для дому, подібно до чарівної палички для чаклуна, — воно здатне вмить виконати бажання, повернувши гостроту улюблених інструментів, але тільки в тому випадку, якщо підходити до його вибору зі знанням справи. В онлайн-магазині Work Sharp Україна зібрано асортимент точильних пристроїв під будь-які вимоги — від мініатюрних точил, які можна сховати в кишені одягу, до повноцінних систем для заточування.

Але головне — якість моделей, підтверджена офіційною гарантією до 25 років, яка виключає ймовірність отримати кота в мішку замість практичного подарунка, що неодмінно запам'ятається.

Товари новини

Написати коментар
0
0