ТОП 3 точил Work Sharp для рибалок

Риболовля є вашим хобі? Чи, може, ви професійний рибалка? У будь-якому випадку ви знаєте, як важливо підтримувати гостроту рибальських гачків, які є найважливішою частиною спорядження рибалки. Є вирішення цього завдання — компактне точило.

День рибалки традиційно відзначається у другу неділю липня, і на честь цього свята ми підготували добірку ТОП 3 точил Work Sharp, які можна подарувати собі або другу, небайдужому до риболовлі.

Якщо ви серйозно налаштовані зловити улов своєї мрії, тоді наш огляд допоможе вам стати на крок ближче до її виконання! Отже, приступимо.

Зміст

  1. Навіщо точити рибальські гачки?
  2. Яке точило вибрати для рибалки?
    1. Guided Field Sharpener
    2. Pocket Knife Sharpener
    3. Pivot Knife Sharpener
  3. Де купити точило для гачків в Україні?

Навіщо точити рибальські гачки?

Рибальський гачок, як і лезо ножа, завжди необхідно тримати максимально гострим. Це пояснюється кількома причинами:

  • збільшення швидкості підсікання риби;
  • зниження навантаження на гачок під час підсікання;
  • продовження терміну служби аксесуара.

Деякі рибалки ігнорують заточування гачків і щоразу купують нові. Однак якщо це дорогі гачки, то придбання нових може обійтися «в копієчку».

Єдине правильне рішення — купити точило для гачків, яке буде служити впродовж безлічі сезонів і прийде на допомогу в будь-яку мить, коли необхідно якісно і швидко обробити улюблені аксесуари. Не можна забувати, що гачок поступово затуплюється навіть під час перебування у воді. Тому маючи в арсеналі точильне пристосування і всього пару хвилин вільного часу, можна швидко повернути гачку первісну гостроту перед тим, як знову закинути вудку або спінінг.

Крім того, більшість точильних моделей можуть працювати і з іншими типами інструментів: кишеньковими та кухонними ножами, ножицями та навіть гарпунами. Отже, після риболовлі таке точило можна сміливо використовувати у побуті.

Яке точило вибрати для рибалки?

Під час вибору точила для рибальського приладдя слід звернути увагу на кілька аспектів:

  1. Тип абразиву — ключовий параметр, що безпосередньо впливає на ефективність точила. Найпопулярнішими матеріалами абразивів є:
  • алмаз: вважається найбільш довговічним абразивом, що забезпечує грубе заточування та виправлення інструментів;
  • кераміка: знімає мінімальну кількість металу і застосовується під час фінального етапу обробки — доведення (саме цей абразив найкраще підходить для заточування гачків);
  • карбід вольфраму: він дещо програє алмазу у твердості, проте може похвалитися універсальністю.
  1. Гачки мають особливу форму, тому точило повинне бути спеціально призначене для заточування аксесуарів, що використовуються під час риболовлі. Перед придбанням уважно читайте описи моделей або уточнюйте ці деталі у менеджера магазину.
  2. Важливими критеріями є зручність і портативність точила, особливо якщо ми шукаємо пристосування для експлуатації в польових умовах. Виріб, що поміщається в кишені, — це ідеальний варіант для рибалки, але підходять й інші варіанти, якщо вони мають компактну конструкцію з малою вагою, що не обтяжує спорядження.

На основі вищеперелічених аспектів ми підібрали найбільш підхожі для рибалки точила з портативними конструкціями, які виробляє американський бренд Work Sharp — одна з найкращих та іменитих компаній, що спеціалізуються на створенні професійної точильної продукції.

Guided Field Sharpener

Перед вами наша улюблена модель серед варіантів з цього списку — точило для гачків (і не тільки) Guided Field Sharpener. Не хвилюйтеся, ми не є упереджені, просто це одне з найфункціональніших пристосувань в огляді.

Точило виділяється наявністю відразу чотирьох різних абразивів:

  • алмаза зернистістю 220 грит;
  • алмаза з величиною зерна 600 грит;
  • 3-позиційного керамічного стрижня;
  • зубчатого абразиву з кераміки.

Такий набір покриває всі потреби у заточуванні інструментів, включаючи не тільки рибальські гачки, але також ножі та сокири. Приємний бонус — наявність ременя зі шкіри для полірування клинків.

Корпус виготовлений з міцного пластику та доповнений прогумованими направляючими під кутом 20°. Щодо розмірів: конструкція поміщається в долоні дорослої людини й може переноситися в кишені рюкзака.

Але головне — Work Sharp Guided Field гарантує, що ваші гачки будуть гострими незалежно від їхнього розміру. Крім того, модель стане в пригоді й в побуті для догляду за кухонним інвентарем.

Особливості:

  • 5-ступінчаста система обробки інструментів;
  • підходить для догляду за інвентарем різного типу;
  • легке заточування завдяки направляючим.

Pocket Knife Sharpener

Модель можна вважати спрощеним варіантом Guided Field Sharpener. Новинка має схожий дизайн, ті ж самі габарити, але укомплектована меншою кількістю абразивів — тут їх два:

  • алмаз зернистістю 320 грит для заточування;
  • дрібнозерниста кераміка для хонінгування.

З обох боків стрижнів присутні окремі направляючі: з боку алмазу направляючі з кутом 20°, з боку кераміки — 25°, тому точило може також працювати з мисливськими ножами, кухонним інвентарем з тонким клинком і деякими садовими інструментами як із прямою, так і серейторною крайкою.

Бічні сторони пластикової основи усіяні глибокими ребрами, які полегшують утримання конструкції. Дрібна, але досить важлива особливість точила — простота у догляді. Щоб його очистити, достатньо сполоснути корпус під проточною водою та просушити за допомогою рушника.

Особливості:

  • базовий набір абразивів для заточування та виправлення інструментів;
  • наявність направляючих з різними кутами;
  • легкий корпус із глибокими ребрами для зручного утримання.

Pivot Knife Sharpener

Цей аксесуар може використовуватися як точило для рибальських гачків, і як точильна модель для різальних інструментів.

Попри мініатюрні розміри, конструкція має винятковий набір абразивів:

  • карбід вольфраму з опуклим заточуванням 25°;
  • пластина з алмазу з величиною зерна 320 грит;
  • дрібнозерниста кераміка.

Гачки заточуються на алмазній пластині, решту інвентарю можна піддавати поетапній обробці з послідовним використанням усіх типів абразивів для досягнення максимальної гостроти різальної крайки.

Крім розширеного функціонала точило може похвалитися дуже компактними розмірами 7 х 6 х 2 сантиметри та вагою лише 34 грами. Його можна носити в сумці, в кишені або кріпити на ремені, просмикнувши темляк у наскрізний отвір у корпусі.

Особливості:

  • різноманітність точильних абразивів для поетапної обробки;
  • працює з рибальськими гачками, звичайними та серейторними ножами, сокирами;
  • надкомпактна конструкція вагою 34 грами.

Де купити точило для гачків в Україні?

Бажаєте замовити точило для рибальських гачків? Зробити це можна в онлайн-магазині Work Sharp Україна — дистриб'ютора точил Work Sharp і фірмових аксесуарів для догляду за всіма видами інструментів.

Незалежно від того, який виріб ви оберете, можете бути впевнені, що найвища якість збирання та довговічність конструкції повністю виправдовують ціну. Це також підтверджує довгострокова гарантія від виробника, з якою постачається кожен товар.

Товари новини

0
0