Work Sharp Ken Onion — професійна точилка для вашої кухні

Ви знаєте, що тупий ніж небезпечніше гострого? Це пояснюється тим, що під час використання тупого ножа потрібно докладати більше зусиль для ефективного різу, а це загрожує отриманням серйозних травм при будь-якому необережному русі. Щоб руки завжди були в безпеці, а процес використання ножів приносив тільки задоволення, важливо утримувати інструменти в належному стані, в тому числі стежити за якістю їх заточування.

Сучасний ринок пропонує кілька варіантів точилок:

  • верстати для ручного заточування;
  • електричні точила.

Але якщо перші вимагають значних навичок в заточуванні клинків, то другі підійдуть в тому числі для тих користувачів, які не особливо знайомі з мистецтвом заточування ножів, але хочуть максимальної гостроти для своїх ножів. В цьому випадку оптимальним придбанням є електрична точилка Work Sharp Ken Onion. Чому? Розповімо в нашому огляді.


Особливості Точила Work Sharp Ken Onion

В асортименті американського бренду Work Sharp є безліч абсолютно різних моделей точилок, як механічних, так і електричних. Більшість з них відноситься до типу спеціалізованих точилок, які більш доречні на професійній кухні в силу своїх можливостей, габаритів і вартості. Однак точилка Work Sharp Ken Onion-це той випадок, коли, незважаючи на приставку «професійна», виріб є універсальним і зрозумілим в тому числі для звичайного користувача.

Конструкція

Work Sharp Ken Onion - це мініатюрна електрична точилка розміром 28х14х14 сантиметрів і вагою 1.7 кілограм. Її можна поставити в будь-який куточок на кухні, щоб вона не заважала і при цьому завжди була під рукою в разі необхідності. Головне достоїнство моделі-наявність регульованої направляючої для заточування ножів різних типів від 15° до 30°. Новачків даний момент може налякати, оскільки потрібен деякий час, щоб навчитися користуватися подібною системою заточування. Але насправді управління точилкою максимально просте: потрібно від сили 5-10 хвилин, щоб зрозуміти принцип її роботи. Точилка оснащена гнучкою абразивною стрічкою, яка забезпечує швидку заточку леза з мінімальним сточуванням сталі. Модель поставляється в двох варіантах: сама точилка, а також доповнення у вигляді насадки, яка дозволяє використовувати абразивні стрічки збільшеної ширини.

Точилка і насадка для неї відрізняються комплектами абразивних стрічок в наборі:

  • Точилка Work Sharp WSKTS Ken Onion йде разом з абразивами P120, X65, X22, X4 і 6000;
  • Насадка Work Sharp Ken Onion Edition поставляється в комплекті з абразивами зернистістю 120, 220, 1000, 3000 і 6000.

Завдяки повному набору абразивних стрічок, точилка ефективно заточує клинки будь-якої форми, а також сумісна з іншими інструментами, включаючи сокири, пили, лопати та інше.

На відміну від базових моделей електричних точилок Work Sharp, Work Sharp Ken Onion оснащена більш потужним двигуном і має регульовану швидкість обертання абразивних стрічок для різних етапів заточування: від самого грубого до шліфувального. Однак радимо бути обережними під час використання грубих абразивів — при сильному тиску на інструмент під час заточування на клинку можуть залишитися невеликі подряпини і потертості.

Функціональність

Точилка Work Sharp Ken Onion сумісна з ножами всіх існуючих типів, включаючи ножі з серрейторной заточуванням. Щоб розуміти, який абразив використовувати для конкретного типу інструменту, досить вивчити додається до Точила інструкцію.

Кухонні ножі

Кут

Швидкість

X65

X22

X4

6000

Азіатський

16°

Л

0

4-8

10

0

Західний

20°

Л

4-8

4-8

10

0

Для фруктів

20°

Л

4-8

4-8

10

0

Сікач

30°

H

4-8

2-8

0

0

Для хліба

X

Л

0

0

0

2

Кількість повторень заточування на одну сторону

Ножі для аутдора

Кут

Швидкість

X65

X22

X4

6000

Кишеньковий

25°

Л /М

6-10

6-10

10

0

Мисливський

25°

Л /М

6-10

6-10

10

0

Філейний

20°

Л /М

6-10

6-10

10

0

Серрейторный

X

Л

0

0

0

2

З крюком

X

М

0

0

0

2

Кількість повторень заточування на одну сторону

Як видно, максимальна кількість проведень одного боку ножа по абразиву досягає десяти, що в сумі займає всього близько 2-5 хвилин для повної заточування будь-якого ножа з двох сторін.

Управління

  1. Перед безпосередньою заточуванням ножа необхідно виставити відповідний кут заточування. Для цього достатньо повернути ручку регулювання кута в бічній частині корпусу виробу, де є проста розмітка з кроком в 1°. Після того, як кут виставлений, можна приступати до головного — заточування клинка.
  2. Клинок потрібно помістити в паз з правого боку моделі і включити точилку.
  3. Під час роботи точила ніж потрібно повільно просувати від основи до вістря зі швидкістю 2 сантиметри в секунду. Дану процедуру потрібно повторювати до тих пір, поки ріжуча кромка інструменту не досягне необхідної гостроти.

Гарантія

Американський бренд Work Sharp не потребує представлення. Ще з середини 2000-х років компанія завоювала визнання користувачів на всіх континентах, завдяки відповідальному підходу до виробництва якісних і функціональних точилок для заточування різних типів інструментів, а також всіх необхідних аксесуарів до них. Точилка Work Sharp Ken Onion не є винятком і поставляється з 25-річною гарантією за умови домашнього, а не промислового використання. В даному випадку виробник гарантує допомогу в разі, якщо виникнуть проблеми з виробом.

Вартість

Ціна Точила Work Sharp Ken Onion-єдине "але", яке є у даної моделі. Вартість виробу вище, ніж базові версії точилок бренду, що є її головним недоліком. Однак даний факт виправдовується високою ефективністю і швидкістю заточування, завдяки чому виріб відчутно економить час і сили користувача для заточування ножів та інших інструментів.

Також потрібно враховувати, що точилка має вдосконалену конструкцію з потужним двигуном і широким діапазоном регулювання кута заточування, наявністю декількох етапів заточування з різними швидкостями, великою кількістю сумісних абразивних стрічок різної зернистості, а також розширеним функціоналом, завдяки насадці Work Sharp Ken Onion Edition. Все перераховане гарантує лезу високу гостроту, яка стоїть на одному рівні з заводським заточуванням.

Підбити підсумок

Будь-який професійний кухар скаже, що якісно заточений ніж — це головний інструмент на кухні. Для заточування клинка можна використовувати різні засоби: від звичайних абразивних каменів до повноцінних точильних систем. Однак жоден виріб подібного роду не може гарантувати таку ж високу якість, як професійна точилка Work Sharp Ken Onion.

Дану модель не можна назвати доступною за вартістю, проте вона компенсує високу ціну своєю ефективністю і набором корисних функцій, які ставлять її в ранг точилок преміум-класу, які використовуються на професійних кухнях дорогих ресторанів.

Гідність

  • портативна конструкція, яка займає мінімум місця;
  • міцний сталевий корпус;
  • просте і інтуїтивно зрозуміле управління;
  • сумісність з ножами різного типу, включаючи інструменти з прямою і серрейторной заточуванням;
  • регульований кут заточування від 15° до 30° з кроком в 1°;
  • кілька етапів заточування на вибір з різною швидкістю обертання абразивів;
  • наявність ряду абразивних стрічок з різною зернистістю в базовому комплекті;
  • підвищена потужність двигуна.

Недостатки

  • ризик виникнення дрібних подряпин і потертостей на клинку при сильному натисканні на інструмент під час його заточування;
  • конструкція зручна тільки для правшів;
  • висока вартість.

Купити точилку Work Sharp Ken Onion, а також оригінальну насадку Work Sharp Ken Onion Edition з додатковим набором абразивів можна в нашому онлайн-магазині Worksharp.ru.

Товари новини

Написати коментар
0
0