Точило Work Sharp Benchstone — заточуємо ножі, як професійні майстри

Необов'язково носити улюблені інструменти до майстра, щоб повернути їм гостроту. Навіть якщо ви не володієте розширеними навичками з догляду за ножами, завдяки точильній продукції, яку випускає американський бренд Work Sharp, можна впоратися з цим завданням всього за кілька хвилин.

Ручне точило для ножів Work Sharp Benchstone Sharpener — одна з найпопулярніших моделей в асортименті. Це пояснюється наявністю кількох абразивів для поетапного заточування та направляючих, які допомагають витримувати потрібний кут під час обробки крайок інструментів різного типу.

У нашому огляді ми розберемо особливості цього пристрою та розповімо, як правильно ним користуватися для досягнення максимального результату.

Зміст

  1. Особливості конструкції
    1. Три абразиви для поетапного заточування
    2. Декілька змінних направляючих
    3. Платформа з технологією Pivot Response™
  2. Як користуватися точилом?
  3. Де купити ручне точило для ножів?

Особливості конструкції

Точило Work Sharp Benchstone належить до професійних пристосувань для заточування, але це не означає, що користуватися ним може тільки майстер. Насправді це відображає якість обробки різальних крайок, результат якої можна порівняти з рівнем заводського заточування.

Якість обробки досягається шляхом низки особливостей конструкції. Серед них:

  • технологія Tri-Brasive™, суть якої полягає у наявності одразу трьох абразивів з алмазу та кераміки;
  • направляючі під кутом 20° та 25°;
  • платформа з технологією Pivot Response™, що робить обробку максимально точною.

Докладніше про кожен параметр розповідаємо далі.

Три абразиви для поетапного заточування

Точило має три плоскі поверхні — на кожній вбудовані абразивні пластини з матеріалів різної зернистості.

Алмазний абразив зернистістю 320 грит Алмазний абразив зернистістю 600 грит Дрібнозернистий абразив із кераміки

Призначений для початкової стадії заточування — грубої обробки, чорнового шліфування.

На цьому етапі видаляються припуски та формується різальна крайка.

Забезпечує виправлення клинка.

Пластина видаляє задирки, дрібні відколи та інші дефекти, що виникають як у процесі тривалої експлуатації інструменту, так і під час первинної обробки за допомогою абразиву 320 грит.

Підходить для фінішного доведення леза, роблячи крайку максимально гострою.

Поверхня змінюється обертанням конструкції. Для цього потрібно притримати платформу однією рукою, а другою — повернути конструкцію вгору тією поверхнею, яка необхідна.

Декілька змінних направляючих

Професіонали можуть самостійно визначати кут заточування та власноруч витримувати інструмент під потрібним нахилом у процесі обробки. Але якщо ви не маєте таких навичок — не страшно. В моделі Work Sharp Benchstone є направляючі під кутами 20° та 25°, що полегшує це завдання.

Направляючі прискорюють догляд за ножами різних типів:

  • кут обробки 25° виставляється для заточування професійних ножів шеф-кухаря, інвентарю для м'яса та великої риби, мисливських клинків;
  • заточування під кутом 20° актуальне для обробки філейних моделей.

На зміну базовим направляючим можна придбати направляючі з кутами 15° і 17°. Змінити направляючі так само легко, як і обертати саму конструкцію: вони знімаються з точила, як ковпачки, і утримуються за допомогою магнітів.

Платформа з технологією Pivot Response™

Платформа точила виготовлена з міцного пластику, що знижує вагу всієї конструкції. Звичайно, в силу своїх габаритів пристрій навряд чи підійде для експлуатації як помічник на пікніку або під час подорожі. Проте модель можна носити в сумці, щоб перевозити на заміську дачу та обробляти кухонний та садовий інвентар, включаючи ножиці та сокири. Основа платформи доповнена гумовими накладками на ніжках, які мінімізують рух аксесуара по гладкій стільниці під час заточування інструментів.

Окремою перевагою моделі є технологія Pivot Response™, яка полягає у плавному похитуванні верхньої частини конструкції з абразивом. Точильна пластина слідує за клинком, в яку сторону користувач не повів би інструмент, що робить заточування більш рівномірним.

Хитання конструкції можна усунути, пересунувши бічні повзунки до упору праворуч. Зміщенням повзунків у протилежний бік здійснюється розблокування фіксуючого механізму, якщо потрібно від'єднати верхню частину точила від платформи.

Як користуватися точилом?

Ручне, професійне точило для ножів Work Sharp Benchstone дуже просте в експлуатації. Весь підготовчий процес і сама обробка інструментів відбувається у 4 етапи:

  1. Встановіть верхню частину конструкції на основу та зафіксуйте її зміщенням повзунків.
  2. Виставте направляючі під потрібним кутом.
  3. Виконайте грубу обробку клинка на крупнозернистій пластині. Для цього потрібно покласти ніж на кутову направляючу, оперши лезо на абразив, і провести клинком по пластині, витримуючи заданий кут. Обробку потрібно виконувати рівномірно по обидва боки клинка. Залежно від ступеня затуплення леза для заточування може знадобитися від 5 до 15 проведень на один бік.
  4. Виконайте аналогічні маніпуляції з використанням алмазної пластини із зерном середнього розміру, а потім — з керамічним абразивом.

Щоб покращити різальні властивості сталевого інструменту за допомогою цього точила, немає потреби у попередньому змочувані абразивів та застосовувані мастила. Після заточування конструкцію з абразивами можна сполоснути під проточною водою, щоб видалити з поверхні металеву стружку, та промокнути аксесуар рушником.

Детальніше про специфіку точила, а також про секрети його ефективного використання дивіться у відеоогляді у блозі Gadgets for EDC:

Де купити ручне точило для ножів?

Хочете доглядати за улюбленими інструментами, як справжній професіонал? Тоді ручне точило від Work Sharp стане корисним придбанням, яке дозволить підтримувати гостроту домашнього та садового інвентарю на еталонному рівні.

Замовити точильне пристосування від американської компанії можна в онлайн-магазині Work Sharp Україна. Ми є офіційним дистриб'ютором товарів цього виробника, тому кожна новинка бренду з'являється найшвидше саме в нашому каталозі. Крім того, у нас представлений широкий асортимент точильної продукції та додаткових аксесуарів за привабливою ціною та лише з офіційною гарантією від виробника.

Товари новини

0
0